Domácí játrová paštika

Paštika sice moc nepatří do redukce, ale pokud si připravíte poctivou domácí paštiku, určitě pro své tělo a zažívání uděláte víc, než u té kupované. Ty kupované bohužel často masa moc nemají, obsahují velké množství aditiv (éček) – konzervanty, barviva, stabilizátory, zahušťovadla, zvírazňovače chuti apod.

Na 3 malé skleničky budeme potřebovat:

500 g kuřecích jater
2 stroužky česneku
100 g másla + na přelití ve skleničkách
1/2 kelímku smetany ke šlehání
1 cibule
1 dcl bílého vína
koření dle chuti: tymián, rozmarýn a trochu červené papriky
1 lžička soli

Játra odblaníme, očistíme a nakrájíme ještě na menší kousky. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme játra a restujeme, aby se játra zatáhly a nepouštěli krev. Pak přidáme víno a necháme odpařit alkohol. Přidáme koření, sůl a smetanu. Necháme chvilku projít varem a odstavíme. Dáme do mixéru, přidáme změklé máslo a vyšleháme. Pasírujeme přes síto. Paštiku můžeme dochutit ořechy, brusinkami… dle fantazie a chuti. Naplněné skleničky a paštiku zalijeme rozehřátým máslem, aby nám dlouho vydržela a nezkazila se. Dobrou chuť.

Napište mi pak do komentářů jak Vám chutnala 🙂

Líbil se Vám článek? Sdílejte:

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

zanechte komentář: