Jablečný koláč bez mouky a cukru

Na koláčovou formu potřebujeme:

150 g ovesných vloček
3 jablka
2 vejce
400 ml horké vody
150 g bílého jogurtu
Skořici
Kypřící prášek do pečiva
Čekankový sirup
Přepuštěné máslo (ghíí) na vymazání formy
Kokos na vysypání formy
Vlašské ořechy na ozdobení a dochucení

Nejdříve si nameleme ovesné vločky, zalijeme je horkou vodou a promícháme. Než hmota vystydne, připravíme si jablka, která oloupaná nakrájíme na kostičky a promícháme se skořicí tak, aby byla jablka všechna obalená.
Vajíčka rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do vychladlé hmoty z vloček vmícháme jogurt, žloutky, kypřící prášek a čekankový sirup dle chuti. Já dala asi dvě lžíce, protože sirupem budeme ještě zdobit koláč při podávání. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Zasypeme kousky jablíček obalených ve skořici a trochu je vmáčkneme do těsta.

Pečeme při 160 stupních cca hodinu. Koláč musí být propečený i uprostřed. Chce to trochu trpělivost, Těsto je dlouho tekuté.
Podáváme posypaný vlašskými ořechy a ozdobený čekankovým sirupem.

Dobrou chuť:-)
Už ani nevím odkud tento recept mám, ale já si tento dort velmi oblíbila.
Budu ráda za vaše jakékoliv komentáře nebo zlepšováky:-)

Líbil se Vám článek? Sdílejte:

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

zanechte komentář: