Špagety s tuňákem

Mé oblíbené recepty jsou ty především málo kalorické, rychlé a musí chutnat celé mé rodině. A pokud ušpiním i málo nádobí, pak je radost vařit:-) Špagety s tuňákem a rajčatovou omáčkou jsou u nás velmi oblíbené. Dají se připravit na několik variant a všechny chutnají báječně. Do 30 minut máte oběd na stole.

1 porce obsahuje cca: 1926 KJ (460 Kcal), 52 g sacharidů, 26 g bílkovin, 22 g tuků

Na 4 porce potřebujeme:

2 konzervy (180g) tuňáka ve vlastní šťávě

1 konzervu krájených rajčat nebo rajčatové pyré

1 lžíci olivového oleje

2 stroužky česneku

krájené olivy dle chuti (nemusí být)

čerstvou nebo sušenou bazalku (dávám hodně sušené, více vynikne její chuť)

smetanu 12% na zjemnění (nemusí být)

Na pávni rozpálíme lžíci olivového oleje, přidáme celou konzervu rajčat a za občasného promíchání vaříme do doby než se odpaří přebytečná voda. Je to nutné, jinak by Vám špagety plavaly ve vodě. Pokud použijete konzervu s kousky rajčat, můžete je tyčovým mixérem rozmixovat do hladka nebo jen rozmačkat a nechat omáčku s kousky. Pak přidáme tuňákové konzervy, které jsme nechali předem okapat. Prohřejeme, přidáme bazalku, česnek, olivy a na závěr můžeme zjemnit smetanou dle chuti. Špagety uvaříme dle návodu. Používám celozrnné nebo kukuřičné. Přeji dobrou chuť.

Líbil se Vám článek? Sdílejte:

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

zanechte komentář: