Výborný skořicový mugcake

Snídaňová bábovka hotová za 10 minut.

Na 4 porce budeme potřebovat:

100 g šmakouna švestka skořice (1 váleček)
200 g mletých ovesných vloček (2 hrnky)
200 ml mléka (u redukce ne plnotučné)
1 vejce
1 – 2 lžičky skořice
5 – 10 g čekankového sirupu (dle chuti a jak máte rádi sladké)
1 lžička prášku do pečiva (nejlépe bez fosfátů)

Na talíři přelijte 150 g bílého jogurtu a ozdobte ovocem dle chuti a sezóny.

Šmakouna nastrouhejte a smíchejte s ostatními ingrediencemi. Hotovým těstem naplňte 4 hrnečky, cca 2 cm pod okraj. Vložte všechny hrnečky do mikrovlnné trouby a vařte cca 5 minut. Jestli jsou bábovky hotové zjistíte zapíchnutím párátka. Hotový mugcake vyklopte na talíř a přelijte jogurtem (nízkotučným do 0,3% tuku u redukčního jídelníčku) a ozdobte ovocem.

Šmakoun je pro své složení velmi vhodný u lidí, kteří redukují svou váhu. Obsahuje 14 g bílkovin, málo sacharidů, téměř žádné tuky a je vyroben z 85% vaječných bílků. Přípravou sladkých pokrmů ze sladké varianty šmakouna, může i člověk, který redukuje mlsat a nemusí se bát.

Čekankový sirup je skvělé sladidlo pro svůj nízký glykemický index, tudíž je vhodné i v redukci. Obsahuje jen přírodní cukry v malém množství. Doporučuje se max. 30 g na den. Při nadměrném užití se může vyskytnout nadýmání.
Dá se použít v teplé i studené kuchyni, nahradit jím med, cukr a jiné sirupy s vysokým množstvím cukrů.

Porce obsahuje cca: 1899 KJ, 59 g sacharidů, 25 g bílkovin, 11 g tuků (do porce jsem započítala jeden menší banán a nízkotučný jogurt 150 g). Toto je ideální poměr živin pro ideální snídani průměrného redukujícího člověka 🙂 Určitě si tento mugcake udělejte, nejen, že Vás zasytí, ale on i výborně chutná.

Líbil se Vám článek? Sdílejte:

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

zanechte komentář: